آرین کانتین

آیا می دانید که کانکس چیست؟ از چه متریالی ساخته می شود؟ و چه کاربردی دارد؟ با ویژگی ها و انواع آن آشنا هستید؟ اگر سؤالاتی از این قبیل ذهن شما را به خود مشغول کرده می توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا جواب همه آن ها را به دست آورید اما قبل از پرداختن به این بحث باید بدانید که جهان در حال تغییر می باشد و این تغییر را می توان در بعد های مختلفی مشاهده کرد مصالح ساختمانی نیز از این قائده مستثنی نیستند.

همانگونه که در هر بعدی پیشرفتی داشتیم در زمینه متریال ساختمانی نیز پیشرفت هایی‌ را به دست آوردیم بدین صورت که امروزه علاوه بر متریال قدیمی از متریال های جدیدی هم برای ساخت انواعی از سازه ها استفاده می کنیم، از طرفی طرز ساخت سازه‌ ها نیز دچار تحولاتی شده است و الزاماً سازه را در محل نمی سازند بلکه به صورت پیش ساخته آن ها را آماده می کنند، برای آشنایی با چنین سازه‌ هایی ادامه مطلب را از دست ندهید.

کانکس چیست؟

می توان اینگونه اظهار داشت که کانکس به سازه های از پیش ساخته شده گفته می شود که مانند هر سازه دیگری حداقل چهار دیوار، یک سقف، یک کف و یک درب ورودی دارد؛ به عبارتی دیگر می توان آن را سکونت گاهی دانست که در کمترین زمان ممکن ساخته می شود و به محل مورد نظر منتقل شده و در آنجا استقرار می یابد.

احتمالا فکر می کنید که این سازه ها تنها در یک ابعاد مشخص به شکل یک چهار دیواری مستطیلی شکل ساخته شده و به کار گرفته می شوند اما لازم به ذکر است که ابعاد این سازه ها را می توان شخصی سازی نیز کرد، یعنی می توانید در هنگام خرید مشخصات و ابعاد لازم را در اختیار سازنده قرار دهید و طرح سازه را نیز به سازنده اعلام کنید در صورت قابل اجرا بودن، کانکس مورد نظر شما طراحی و ساخته می شود.

1ـ انواع کانکس بر اساس مواد سازنده:

 

کانکس معمولی

در ابتدا سازه های پیش ساخته را به صورت معمولی تولید می کردند، عموما هم برای ساخت آن ها از متریال هایی‌ مانند تیرآهن، ورق گالوانیزه و دیگر فلزات استفاده می کردند البته امروزه نیز کانکس معمولی با چنین متریالی تولید می شود اما بعد ها که نوع جدیدی از آن ها روانه بازار شد، این مدل ها را معمولی خواندند.

 

کانکس ساندویچ پانل

در نقطه مقابل با مدل های ساندویچ پانلی روبرو هستیم، ساندویچ پانل یک متریال ترکیبی است که از دو لایه ورق فلزی و یک لایه فوم بسیار مقاوم تشکیل شده است؛ ورق های فلزی مانند نان های ساندویچ در دو طرف قرار می گیرند و فوم را نیز در بین آن ها قرار می دهند، به دلیل شباهت ساختار این کانکس ها به ساندویچ ها، به آن ها ساندویچ پانل می گویند.

کانکس
2ـ انواع کانکس بر اساس مواد سازنده:

 

ویلایی

این مدل یک کانکس معمولی نیست بلکه در این مدل ها شاهد اتاق های متعددی به همراه سرویس بهداشتی نیز هستیم، به عبارتی مدل های ویلایی نسبت به سایر مدل ها امکانات بیشتری دارند و مجهز تر از سایر مدل ها ظاهر می شوند؛ این مورد مناسب مناطقی است که در آن امکان ساخت و ساز وجود ندارد و یا ممکن است افراد مجوز ساخت نداشته باشند در این شرایط کانکس ویلایی بهترین انتخاب به عنوان سکونتگاه است.

 

نگهبانی

به احتمال زیاد این مدل را بار ها مشاهده کرده اید‌، این مدل ها در ابعاد کوچک تولید می شوند و به عنوان سکونتگاه موقت نگهبان ها یا پرسنل های حراست در ورودی ساختمان هایی اعم از: مجتمع مسکونی، بیمارستان، شرکت، پارکینگ، دانشگاه، مناطق حفاظت شده و… استقرار می یابند؛ عموما این اتاقک ها پنجره های بزرگی دارند تا نگهبان ها بتوانند نسبت به اطراف احاطه کاملی داشته باشند.

 

اقامتی

این مدل را بیشتر در باغ ها، کمپ های تفریحی و استراحتگاه ها به کار می گیرند و اغلب ساکنین آن مسافر ها هستند به همین دلیل آن ها را در ابعاد های کوچکی تولید می کنند چرا که برخلاف نمونه های ویلایی در این نوع از کانکس ها افراد به مدت بسیار کوتاهی اقامت خواهند داشت، با این اوصاف این مدل از اتاقک های کوچک برای توقف چند ساعته و استراحت در آن بسیار مناسب می باشند البته می توان در آن ها به مدت چند روز نیز اقامت داشت.

 

کارگاهی

در پروژه های عمرانی به فضایی نیاز است که مهندسان به عنوان دفاتر اداری از آن استفاده کنند، طبیعتا در حین ساخت و ساز نمی توان چنین فضایی را با مصالحی مانند آجر و سیمان ساخت چرا که هم زمانبر است و هم اینکه بعد از اتمام پروژه دیگر نیازی به چنین فضایی نیست، حال برای سهولت کار از نمونه های کارگاهی این محصولات استفاده می کنند، در زمان استفاده آن را به محل مورد نظر منتقل می کنند و پس از اتمام کار نیز می تواند برای پروژه های دیگری آن را به محل دیگری انتقال دهند.

 

فروشگاهی

تاکنون فروشگاه های کوچکی را در تقاطع های پر رفت و آمد مشاهده کرده اید که محصولات مختلفی مانند روزنامه ها را به فروش می رسانند و پیشتر با نام دکّه شناخته می شدند؛ امروزه برای این امر از کانکس های فروشگاهی استفاده می کنند، این مدل ها در ابعاد کوچکی تولید می شوند و دارای نورپردازی هایی هستند که شب هنگام باعث روشنایی محیط داخلی می شوند، از طرفی کرکره آن ها نیز برقی است.

 

خدمات شهری

در بحث خدمات شهری نیز با کانکس هایی‌ روبرو هستیم که برای ایستگاه پلیس، عابر بانک، کافی شاپ سیار، مکانی برای اهدای خون، سرویس بهداشتی، ارائه محصولات فرهنگی و… مورد استفاده قرار می گیرند؛ در واقع در هر موقعیتی که به سازه ای نیاز باشد کانکس ها می توانند به کار گرفته شوند و مانند ساختمان هایی که با مصالح ساخته شده اند‌، عمل کنند.

 

کانکس اجرا در محل

در مواردی ممکن است محل پروژه صعب العبور باشد و انتقال محموله به صورت آماده امکان پذیر نباشد پس در این وضعیت متریال کانکس که در کارخانه با دستگاه های پیشرفته ای ساخته شده است به محل مورد نظر منتقل می شود و در آنجا توسط نصابان حرفه ای نصب می گردد.

مزایای استفاده از کانکس

سؤال اینجاست که چرا در برخی از موقعیت ها به جای سازه هایی که با مصالح سنتی ساخته شده اند باید این نوع از سازه ها را انتخاب کنیم؟ انتخاب این نوع از سازه ها چه مزایایی دارد؟ برای اینکه از مزایای آن ها مطلع شوید به موارد زیر توجه کنید:

 

مقرون به صرفه بودن

اقتصادی بودن این محصول یکی از دلایل اصلی خرید آن است، به عبارتی هزینه خرید یک کانکس بسیار پایین تر از هزینه ساخت یک سازه می باشد بعلاوه هزینه نگهداری آن نیز بسیار کمتر است.

این روز ها که قیمت مصالح در حال افزایش می باشد هزینه ساخت یک ساختمان بسیار گران تمام می شود به همین دلیل می توانید از نمونه های جایگزین آن استفاده کنید تا در عین حال که از همان امکانات برخوردار می شوید، هزینه کمتری را نیز پرداخت کنید.

 

بهره برداری و نصب سریع

همانطور که گفتیم این سازه ها از پیش ساخته شده اند‌ به همین دلیل تنها کافی است که یک مدل از آن ها را انتخاب کنید و سفارش دهید، در کوتاه ترین زمان ممکن محصول به شما تحویل داده خواهد شد.

البته اگر قصد داشته باشید که کانکس های ویلایی را خریداری کنید و یا می خواهید سازه به صورت شخصی سازی شده باشد در این حالت افراد متخصص سازه را باید در محل نصب کنند که باز هم در این شرایط سرعت نصب بسیار بالا می باشد و در مدت زمانی کوتاه سازه نصب و در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

 

قابل انتقال

یکی دیگر از مزایای خرید این محصولات قابل انتقال بودن آن ها می باشد، به عبارتی شاخص ترین تفاوت میان این سازه ها با سازه های ساختمانی (متشکل از آجر، سیمان و…) این است که کانکس ها را می توان جا‌به‌جا کرد اما ساختمان های ساخته شده با مصالح سنتی را نمی توان جابه‌جا نمود.

 

عدم نیاز به مجوز ساخت

اگر در شرایطی هستید که نمی توانید برای سازه خود مجوز ساخت بگیرید می توانید از کانکس استفاده کنید، این نوع از سازه ها نیازی به مجوز ساخت ندارند و افراد می توانند در مواقع لازم آن ها را به کار گیرند و نیاز خود را برطرف نمایند.

 

استحکام بالا

به احتمال زیاد در نگاه اول بسیاری از افراد فکر می کنند که این سازه ها مقاومت زیادی ندارند و از استحکام بالایی برخوردار نیستند اما باید بگوییم که سخت در اشتباهید، کانکس ها استحکام و مقاومت زیادی دارند و حتی از امنیت بالایی نیز برخوردار هستند، این نوع از سازه ها به گونه ای طراحی شده اند‌ به هنگام زلزله یا وقوع بلایای طبیعی تخریب نمی شوند به همین دلیل برای مناطق زلزله خیز انتخاب مناسبی هستند.

 

قابل فروش پس از استفاده

شما می توانید این سازه ها را پس از استفاده هم به فروش برسانید یعنی آن ها در قالب کانکس های دست دوم نیز خریدار دارند پس با این توصیفات اگر دیگر زمانی به این سازه نیازی نداشتید می توانید آن را بفروشید، احتمال خرابی این سازه پایین می باشد و همواره برای موارد گوناگون کاربرد دارند به همین دلیل همیشه خریدارانی هستند که قصد خرید این محصول را داشته باشند.

 

تنوع در طرح و رنگ

از دیگر مزایایی که می توان برای آن ها برشمرد طرح و رنگ های متنوع آن ها است، خریداران می توانند به هنگام خرید با توجه نوع کاربری طرح و رنگ دلخواه خود را انتخاب کنند و یا می توانند سفارش دهند تا در طرح و رنگ مورد نظر ساخته شود.

به عبارتی خریداران متناسب با نیاز خود می توانند طرح و رنگ آن را نیز به صورت اختصاصی خریداری نمایند مثلا اگر آن را برای فعالیت های هلال احمر خریداری می کنند در این حالت می توانند آن را به رنگ قرمز و در طرح دلخواه تهیه نمایند.

نکات قبل از خرید کانکس

در وهله اول هدف خود را از خرید این سازه مشخص کنید اینکه چرا می خواهید آن را بخرید و قرار است به چه منظوری مورد استفاده قرار گیرد؟ مثلا آیا آن را برای نگهبانی می خرید یا اقامتی؟ به عنوان سکونتگاه ویلایی خریداری می کنید یا برای استقرار کارکنان پروژه در محل مربوطه؟ در هر حال باید ابتدا هدف از خرید مشخص گردد.

با انواع کانکس ها آشنا شوید (در بخش فوق به انواعی از آن ها اشاره کردیم) امکانات و مشخصه های آن ها را بشناسید سپس بر اساس سلیقه و نیاز خود می توانید آن را شخصی سازی نیز کنید؛ البته بیشتر کانکس ها از قبل به صورت آماده در انواعی از اندازه ها و ابعاد موجود می باشند می توانید از بین گزینه های موجود یکی را انتخاب کنید.

از طرفی امکانات آن ها نیز متفاوت است مثلا نمونه های ویلایی آن اکثرا دارای سرویس بهداشتی، گاز، ظرف شویی، کابینت و… هستند در حالی که ممکن است نمونه های دیگر چنین امکاناتی نداشته باشند.

مشخصات فنی کانکس

در حالت کلی این سازه ها از دو بخش تشکیل می شوند که عبارتند از:

اسکلت و شاسی

در این سازه ها کف را با تیرآهن و اسکلت را فلزی می سازند البته با توجه به اندازه و ابعاد سازه و نوع درجه کیفی ضخامت ها انواع متفاوتی از تیرآهن و اسکلت فلزی را به کار می برند.

پوشش بدنه و سقف

برای پوشش بدنه و سقف از مصالح مختلفی همچون: چوب فایبر گلاس، ورق های فولادی گالوانیزه و پانل های پیش ساخته استفاده می شود، هر یک از موارد ذکر شده دارای ویژگی ها و مزایای خاصی هستند و به همین دلیل هزینه های آن ها نیز با یکدیگر متفاوت است؛ به طور معمول از ساندویچ پانل سقفی برای سقف و از ساندویچ پانل دیواری برای پوشش دیوار استفاده می کنند.

کلام آخر

کانکس ها در انواعی از مدل ها، طرح ها، رنگ ها و قیمت ها موجود می باشند، شاید انتخاب یکی از آن ها برای شما کمی چالش برانگیز باشد به همین دلیل می توانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در این صفحه با تیم پشتیبانی ما تماس گرفته و درباره خرید این نوع از سازه ها با آن ها مشورت کنید، پس اگر به دنبال کیفیت و کارایی بالایی هستید ما شما را همراهی خواهیم کرد.